Referenties‎ > ‎

MDO-Techniek: elektronische werfrapporten via Android applicatie op Samsung Tablet

Geplaatst 21 feb. 2013 14:30 door Philip Debaere   [ 5 jan. 2016 08:26 bijgewerkt ]

MDO-techniek is reeds een tijdje een fervent en uiterst tevreden gebruiker van Google Apps. Bij MDO-techniek heeft elke teamchef van de verschillende montageploegen een tablet PC (Samsung Tab 10v). Dit laat toe om op een eenvoudige manier de planning door te geven, maar zorgt ook voor een vlotte communicatie tussen het kantoor en de ploegen op de werf.

Om het gebruik van de tablets nog meer te laten renderen werd een Android Applicatie op maat ontwikkeld. Deze laat toe dat elke teamchef op het einde van een werf, zijn rapport elektronisch kan invoeren via zijn tablet. De basisinformatie van de werf werd reeds op voorhand via de back-end web-applicatie ingevuld en dient dus niet meer door de teamchef te worden ingevoerd. Dit rapport is echter veel meer dan een kopie van het papieren werfverslag, er is dankzij de technologie een bijkomende dimensie:
  • VCA controles worden ingevoerd
  • Opleveringsprotocol wordt afgepunt
  • Werkuren en reistijd wordt ingevoerd
  • Gebruikte artikelen worden geregistreerd
  • Het verslag kan gedocumenteerd worden met foto's of video die via de camera van de tablet worden geregistreerd
  • De klant kan aftekenen op de tablet waarna een pdf-versie van het verslag per e-mail naar de klant verstuurd kan worden.
Aan de back-end kant van de applicatie worden de rapporten dan gearchiveerd en geïnterpreteerd (werkuren van de arbeiders, nacalculatie van de werftijd,...). Deze rapporten hoeven ook niet langer afgedrukt te worden want ze worden immers elektronisch gearchiveerd.


Meer referenties: klik hier >>